Zit je vast met je vooruitgang op de gitaar?

  • Voel je je gefrustreerd omdat je bepaalde dingen die gemakkelijk zijn voor andere gitaristen niet kunt spelen?  
  • Voel je je overweldigd met de inhoud van gitaarinstructie boeken, magazines en dvd’s die moeilijk zijn om te volgen?
  • Twijfel je soms aan jezelf door te denken dat je niet over het talent beschikt om goed te leren gitaar spelen?
  • Ken je een paar bekende nummers maar wil je deze leren spelen identiek zoals op de cd?
  • Voel je dat je vooruitgang op de gitaar te traag is?

 

Als je op minstens 1 van deze vragen "JA" antwoord dan is dit programma voor jouw!

 

Gitaristen die al wat langer spelen bouwen hier een repertoire uit van liedjes met een hoger niveau. We concentreren ons op samenspel, soleren en jammen en werken rond geavanceerdere technieken op de gitaar.

Dit half-gevorderden programma is opgedeeld in verschillende disciplines met name Techniek Training, Samenspel en Repertoire Training.


Techniek Training:

Je leert specifieke technieken op gitaar niet enkel spelen, maar ook toepassen.Veel half-gevorderden gitaristen hebben al wat liedjes onder de knie en kunnen zelf al wat moeilijkere technieken op gitaar zoals bends, hammer-ons & pull-offs, slides,...spelen, maar de echte uitdaging is het leren toepassen van deze technieken zodat je echte solo's en melodieën leert spelen in je eigen stijl.

In de techniek training leren we ook de belangrijkste toonladders op de gitaar. Deze toonladders zijn essentieel om los te raken uit het beginner-niveau en het leren begrijpen hoe de hals van de gitaar is opgebouwd. Eenmaal je deze toonladders onder de knie hebt, leer je deze in de les samenspel toe te passen zodat je zelf kunt improviseren op de gitaar zonder na te denken. 

Daarnaast bekijken we de basis-akkoorden die iedere beginner kent op de gitaar. Je leert deze akkoorden spelen met juist die extra touch in complexiteit. Ook leren we verschillende technieken zoals het dempen van de snaren om de basis van ons gitaarspel veel interessanter te laten klinken. 

Wist je dat je het verschil kunt horen tussen iemand die al op een hoger niveau speelt met een beginner, ook al spelen ze juist dezelfde basis-akkoorden of beginnersliedjes?


Repertoire Training:

Hier bouwen we aan een repertoire met liedjes van een hoger niveau.

Veel beginnende gitaristen kunnen wat liedjes spelen met basis-akkoorden, maar blijven soms heel lang op dit niveau hangen. Eenmaal je de basis-akkoorden kunt spelen is het cruciaal om je repertoire uit te breiden met moeilijkere akkoorden en deze akkoorden toe te passen op liedjes van stijgende moeilijkheidsgraad.

Door steeds begeleidt te worden door een ervaren muzikant ben je zeker dat je de nummers op de "juiste" manier leert spelen. Veel beginners en zelf half-gevorderde gitaristen kunnen wat bekende nummers spelen op een manier die lijkt op het origineel, maar het is vaak helemaal niet de manier waarop het nummer echt gespeeld wordt!

Dit bespaart jezelf veel moeite met het zoeken naar correcte tabs van nummers en zelf uit te zoeken hoe het nummer nu juist gespeeld wordt (terwijl dit dan nog steeds geen garantie biedt dat je het juist speelt).

Hieronder zie je Gerben, leerling van Gitaar Training Studio Gent, het nummer Little Black Submarine van de Black Keys die hij leerde in repertoire lessen omzetten naar een live performance:


Samenspel:

Iedere gitarist wil wel wat leren improviseren. Al is het om je eigen touch aan een nummer te geven of thuis in je kamer wat te improviseren op je akoestische gitaar. Sommige gitaristen dromen ervan een solo te improviseren zonder hierbij na te denken. Het instrument wordt als het ware een verlengstuk van de muzikant.

Wist je dat je een instrument kunt meesteren, net zoals je een taal kunt meesteren?

Net zoals je met de juiste instructie na een aantal maanden/jaren tot een vloeiend gesprek kunt komen in de bestudeerde taal, kun je met de juiste instructie tot een niveau komen waarop je vlot een solo of melodie op de gitaar kunt spelen, zonder hierover veel na te denken.

Je leert de toonladders kennen die nodig zijn om te leren improviseren. Veel beginnende gitaristen denken dat improviseren gewoon wat tokkelen is op de gitaar zonder te weten wat je doet. Dit is echter niet waar! Eenmaal je de juiste bouwstenen kent (toonladders, akkoorden,...) en de samenhang tussen deze elementen verstaat, dan pas kun je deze gebruiken in je gitaarspel en omzetten in je eigen stijl! Wat je ook zelf zult proberen te "improviseren", het zal nooit echt goed klinken tot als je het volledige verhaal kent! Hoe zou het voelen indien je iedere keer je je gitaar vastneemt niet langer hoeft na te denken over wat te spelen, maar gewoon speelt wat goed voelt? Hoe zou het voelen als een andere gitarist akkoorden speelt en jij direct kan inpikken met een eigen gekozen melodie of solo? Al deze zaken zijn zeer realistisch en mits de juiste instructie en oefeningen zelf zeer gemakkelijk te bereiken voor iedereen!

Verspil niet langer je tijd met alles zelf te proberen achterhalen!

  • Er zijn veel te veel verschillende sites op het internet:

Denk je trouwens echt dat beroepsmuzikanten al hun kennis (waarvoor ze meestal jaren opleiding voor hebben gevolgd) zomaar gratis gaan weggeven op het internet?

Hoewel het waar is dat er een aantal betalende sites bestaan die wel kwalitatief goede informatie verschaffen, kunnen deze sites niet veel meer doen dan deze "informatie verschaffen". Over de juiste informatie beschikken is slechts een klein deel van de gehele puzzel (maar toch een heel belangrijk deel). Enkel met de juiste begeleiding kun je deze informatie omzetten in muziek en leer je spelen zoals jij wilt spelen in jouw eigen stijl! Niet door het klakkeloos volgen van internet-tablatuur!

Hetzelfde geldt voor boeken, DVD's, play-along CD's,...

De informatie in deze boeken is meestal wel correct (alhoewel men met bepaalde boeken zelf dit soms in vraag kan stellen), maar de informatie is zeer ongestructureerd. Een boek geeft je niet de nodige feedback. Een dvd kan je niet zeggen waarop JIJ nu specifiek moet gaan oefenen voor het bereiken van JOUW doelstellingen met het instrument.

  • Het leven is veel te kort!

Een jaar telt slechts 365 dagen. Met hoeveel men dit aantal mag vermenigvuldigen weet niemand, maar het aantal is veel te weinig om veel tijd te verspillen door zaken te proberen aanleren op een uiterste inefficiënte, tijdverslindende manier. Jij verdient het om niet langer ter plaatste te blijven (of zelf achteruit te gaan), maar veel vooruitgang te maken in een korte tijd!


Toen ik samen met m’n zoon vorig jaar een gitaar kocht hadden we al zeer snel door dat we zonder enige scholing niet ver zouden geraken,  de zoektocht naar een gitaarschool die het speelplezier voorop zette was begonnen.

Na een proefles hadden we direct vertrouwen  dat we bij Gitaar Training Studio goedzaten en dat Antony ons dit speelplezier kon bezorgen. De lessen worden vlot gegeven en iedere keer voel je na de les dat je iets bijgeleerd hebt die je leerproces versnelt, na de starters cursus doorlopen te hebben met privélessen volgen we nu de half-gevorderden cursus in groepsverband en na nog geen jaar staan we versteld over wat we nu al kunnen.

Nu spelen we al songs en riffs waar we tot voor een jaar geleden alleen maar van droomden, kortom we zijn uiterst tevreden!

Roy & Lars Velthof, Bredene


Ik speelde reeds enkele jaren in een Band en ook als duo, en had zodoende wel een klein beetje geleerd over de gitaar via boeken en mede muzikanten, maar vond van mezelf dat ik op een dood spoor zat en niet meer verder evolueerde.
Ik bleef  hangen met dat kleine beetje dat ik al kende op de gitaar...


Volgens mijn duo parntner begon het haar ook wat te vervelen dat ik altijd  dezelfde solo-licks gebruikte...ik zeg wel gebruikte, want sedert ik nu na amper 3 maand les volg bij antony, is er wel al wat verandert, ik heb terug plezier in het ontdekken van nieuwe dingen op de gitaar en dit dankzij de goede professionele uitleg van Anthony.
Ook de feedback achteraf is natuurlijk altijd leuk, zoals bvb. enkele vaste fans van ons duo, die ons reeds een aantal jaren volgen, mij persoonlijk kwamen vragen wat er gebeurt was daar ze mij nog nooit zo hadden horen spelen op de gitaar (in de positieve zin) wat mij natuurlijk onmiddelijk een boost gaf om zeker niet te stoppen met de lessen.
 
Daarom een welgemeende dankuwel Antony.

Peter (Bonzo), De Haan