Aankondiging: Over het GitaarTraining.be Forum (01 May 2015)

Sinds 2009 is dit het forum die we gebruiken voor alle leerlingen van GTS Oostende. Vanaf juni 2015 zullen er wat wijzigingen gebeuren, neem daarom de info in deze aankondiging even door. Klik op read more --->

Guitaar Talk

Metal Gitaar Rhythms

More
13 years 8 months ago #603 by Antony
Metal Gitaar Rhythms was created by Antony
nnbnbGreg X is een professioneel gitarist en instructeur die gespecialiseerd is in 80's metal (zonder de foute haarkapsels dan ;-)) en neo-classical (kun je beschouwen als klassieke gitaarstukken gespeeld op een elektrische gitaar).

Voor iedereen geïnteresseerd in metal gitaar heeft hij recentelijk een goede les over metal-ritmes op cyberfret.com staan. Je vindt de les hier:

www.cyberfret.com/styles/metal/greg-x/he...lop-rhythm/index.php

De kans is groot dat Greg X in de komende maanden een masterclass komt geven te Gitaar Training Studio. Meer nieuws hierover volgt!

Please Log in to join the conversation.

  • Sandman
  • Visitor
  • Visitor
13 years 8 months ago #604 by Sandman
Replied by Sandman on topic Re:Metal Gitaar Rhythms
Heerlijk...

Maar toch zeer moeilijk hoor (althans voor mji).

Misschien heeft het te maken omdat ik deze zonder plectrum speel.
(weinig ervaring met plectrum, maar heb eens geprobeerd en kennelijk ontbreekt er nog wat techniek :-), als ik opga in het metal-ritme, begin ik heel wat verkeerde snaren te spelen.

Ook geen idee hoe het nu zit met wat de beste dikte is om te spelen op een akkoestische gitaar (heb hier een serie plectrums gekocht van 0,50mm tot 1,50mm)
.
Kan mij iemand dit even toelichten?

Please Log in to join the conversation.

More
13 years 8 months ago - 13 years 8 months ago #605 by Antony
Sandman wrote:


Ook geen idee hoe het nu zit met wat de beste dikte is om te spelen op een akkoestische gitaar (heb hier een serie plectrums gekocht van 0,50mm tot 1,50mm)
.
Kan mij iemand dit even toelichten?


Hey Peter,

Inderdaad zulke ritmes zijn enkel goed speelbaar met een plectrum.
De dikte van het plectrum kies je zelf, experimenteer gerust met verschillende diktes en merken. Bij de keuze van een plectrum kun je wel het volgende in het achterhoofd houden:

-hou dikker het plectrum, hoe minder "vergevingsgezind"; indien je met een dik plectrum de snaren op een verkeerde manier raakt (je gebruikt bv. teveel van je plectrum, inplaats van een klein topje) zal je ook meer weerstand terugkrijgen van het plectrum en blijf je soms tussen de snaren vastzitten.

Daarom zegt men dat dikke plectrums beter zijn voor meer gevorderde gitaristen, terwijl men in het begin best een wat flexibeler plectrum gebruikt.

-hoe rapper je wilt spelen, hoe meer druk je moet kunnen uitoefenen op je plectrum.
Met een flexibel plectrum is dit echter moeilijk, omdat deze bij grote snelheid te onnauwkeurig zal werken (doordat het topje van je plectrum constant heen en weer beweegt).

-hoe harder je plectrum, hoe meer geluid je kunt krijgen uit je gitaar (zonder hiervoor echt hard te spelen). Een hard plectrum zal "harder" klinken op je gitaar.
Zeker bij sommige elektrische gitaar-stijlen (zoals Metal), is het vereist om heel veel "attack" te geven aan de noten/akkoorden die je speelt.

'k hoop je hiermee wat inzicht te hebben gegeven.
We kunnen dit zeker ook even bespreken in de les, indien je twijfelt aan het plectrum die je gebruikt. Als algemene regel zou ik zeggen dat het nooit kwaad kan om wat te experimenteren en een plectrum te nemen waar je je goed bij voelt.

Greetz
Antony
Last edit: 13 years 8 months ago by Antony.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.103 seconds
Powered by Kunena Forum